Breng uw stijl onder de aandacht met eigen sweaterontwerpen

Synthetische polyestervezel is de bekendste van de hele groep polyesters. Het wordt meestal gebruikt in mengsels met andere natuurlijke vezels om de eigenschappen van deze laatste te verbeteren. Zeer lichte stof in gaas of zijde met een dun weefsel en fijne mazen, zeer dampig, het wordt gebruikt in dikke overlappende lagen. Stof van wilde zijde geproduceerd in China en India. Zeer glanzend en onregelmatig garen dat afkomstig is van zijderupsen die in hun natuurlijke staat zijn gekweekt.

Zeer robuuste stof in wol, katoen of zijde, met longitudinale of dwarse ribben die geschikt is voor eigen sweaterontwerpen. Wit en zeer fijn linnen doek, oorspronkelijk geproduceerd in Reims, de stad waar de naam vandaan komt.

Verscheidenheid van kantstof, in katoen, linnen, rayon voor licht kinderachtige jurken, zomerrokken, nachthemden met een retro-smaak. Oorspronkelijk uit St. Gallen, kanton van Zwitserland. Algemene term voor katoen of zijde, vooral glanzend en glad. Zwaargewicht zijden stof, al in gebruik in Constantinopel en zeer geschikt voor borduren. Naam van de eilanden voor de Schotse kust.

Dit is de naam van de wol van bepaalde schapen van deze eilanden waarvan we gekaarde stoffen of gebreide kleding verkrijgen, met het karakteristieke oppervlak bestrooid met lange haren. De term werd vervolgens generiek toegepast op elk wolgaren dat een soortgelijk oppervlak produceert. In de jaren zestig heette het Shetland, een soort ietwat ruwe wollen trui met felle kleuren die werd gebruikt voor eigen
sweaterontwerpen .

Robuust katoenweefsel met dun weefsel, vergelijkbaar met gaas. Het wordt momenteel gebruikt om borduurwerk te ondersteunen en om kleding en volksblouses te maken. Vlas- en hennepafval, in het algemeen gebruikt voor opvulling. Van strekken, wat trekken betekent, het betekent niet zozeer een echte stof, maar al die stoffen die de eigenschap hebben elastisch te zijn. Een van de mooiste zijdestoffen, met een strakke structuur en bijna stijf, met een briljant uiterlijk en helder ritselen bij elke beweging. Het bestaat ook in kunstmatige en synthetische vezels.

Eiland in het zuiden van Australiė, waar uitzonderlijk fijne en uitzonderlijk fijne wol wordt geproduceerd waarmee kamgaren van uitstekende kwaliteit worden gemaakt, perfect voor het voorjaar. Generieke naam van stof geproduceerd met de klassieke weefmethode, wat de eenvoudigste is omdat daarin elke kettingdraad symmetrisch met elkaar is verweven met elke draad van de inslag.

Zeer fijn kant, zeer kostbaar, bewerkt in klossen in linnen garen, met een rijk versierde netachtergrond met verschillende motieven. Dubbelzijdige tape, eigenlijk gevormd door twee verschillende stroken, waarvan de ene aan de andere kleeft. Stof geweven met een kort, zacht en dicht haar dat het oppervlak een gladde, compacte, schitterende uitstraling geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *